۰۴/۰۱/۱۸

تمرکز بر نتایج کلیدی ( قسمت دوم )

نوآوری و خلاقیت
پنجمین نتیجه کلیدی در کسب و کار نوآوری است که به معنی توسعه محصولات، خدمات و روش های جدید انجام کار برای تامین تقاضای روز افزون مشتریان در بازار رقابتی است.
نوآوری مستلزم ایجاد فرهنگی است که مشوق افراد برای خلق ایده های جدید باشد.این ایده های جدید شامل روش های بهتر برای اتجام کارها، رویکردهای جدید به کسب و کار، محصولات جدید، خدمات جدید و روش ها و فرایند های جدید برای انجام کسب و کار است. به گفته یک مدیر برتر « تنها مزیت رقابتی پایدار ما توانایی یادگیری و به کارگیری ایده های جدید، زودتر از رقبا است».
یکی از بهترین مثال های قدرت نوآوری رقابت همیشگی اپل و سامسونگ در حوزه تلفن های هوشمند است. وقتی اپل در سال ۲۰۰۷ آیفون را روانه بازار کرد، این محصول به سرعت انقلابی در دنیای تلفن های همراه ایجاد کرد. اپل در یک سال ده ها میلیون از محصول جدید خود را فروخت و سود ناخالصی تقریبا برابر با ۵۰ درصد سود هر واحد به دست آورد.
در این زمان، سامسونگ که تولید کننده قطعات الکترونیکی و لپ تاپ بود دریافت که بازار تلفن های هوشمند حوزه ای عالی برای نوآوری و گسترس کسب و کار است. درحالی که اپل هر ۱۲ تا ۱۸ ماه نسخه ی جدید از آیفون را معرفی می کرد، سامسونگ هر سال ۳ تا ۵ نسخه جدید از تلفن های هوشمند خود را ارائه کرد.
پس از پنج سال و در سال ۲۰۱۳ سهم بازار آیفون اپل از ۵۰ درصد به۹ ,۱۲ درصد رسید. در این سال سامسونگ به خاطر سرعت شگفت انگیز نوآوری و ارائه محصولات جدید از یک تازه وارد به شرکتی تبدیل شد که ۶۹ درصد بازار جهانی تلفن های هوشمند را در دست دارد.

پرورش افراد
ششمین نتیجه کلیدی در کسب و کار رشد افراد است. چقدر زمان و پول را صرف سرمایه گذاریی در آموزش و توسعه افرادی می کنید که کسب و کارتان به آن بستگی دارد؟
بر اساس آمار مجمع آموزش و توسعه آمریکا، ۲۰ درصد از شرکت های برتر از منظر رشد و سود آوری، سه درصد یا بیشتر از درآمد ناخالص خود را دوباره صرف آموزش افرادی می کنند که برای تولید درآمد به آن ها وابسته هستند.
مقاله ای که در مجله مدیران منابع انسانی منتشر شد سود حاصل از آموزش افراد را بسیار زیاد می داند. مقدار آن از ۱۰ دلار تا ۳۲ دلار به ازای هر دلاری که صرف آموزش و بهبود عملکرد افراد می شود، متغیر است.

بهبود سازمانی
هفتمین نتیجه کلیدی کسب و کار، بهبود سازمانی است، یعنی انجام کارهایی که یک جو سازمانی مثبت و هماهنگ ایجاد می کند. این جنبه های کار باعث رضایت افراد از کار در آن مکان و مشارکت کامل آن ها می شود و آن ها را قادر می سازد تا با بهترین توانشان کار کنند.
همواره از خود بپرسید که برای بهبود هر یک از این هفت حوزه کلیدی چه می توانید بکنید: نیازهای مشتریان، اقتصاد، کیفیت ، بهره وری، نوآوری، رشد و آموزش کارکنان و بهبود سزمانی. ۲۰ درصد کارهایی که موجب کسب ۸۰ درصد نتایج می شوند، کدام اند؟ ۲۰ درصد مشکلاتی که عامل ۸۰ درصد استرس ها و شکست های شما هستند کدام اند؟ ۲۰ درصد کارهایی که می توانید انجام دهید تا از ۸۰ درصد فرصت های کاری خود بهره ببرید، کدام اند؟
مدیران برتر شفاف عمل می کنند. تلاش های آن ها همواره بر حوزه های نتیجه کلیدی کسب و کارشان متمرکز است.

منبع: مدیریت، کتابخانه موفقیت برایان تریسی، ترجمه: ژان بقوسیان/ بنفشه عطرسائی

مطلب مشابه

بازاریابی چابک؛ عامل موفقیت در کسب و کار

بازاریابی چابک؛ عامل موفقیت در کسب و کار

بازاریابی چابک؛ عامل موفقیت در کسب و کار این روزها با رشد وگسترش تکنولوژی، اغلب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *