۰۳/۰۲/۱۳

اقتصاد دیجیتالى و نقش آن در کسب و کار

اقتصاد دیجیتالى و نقش آن در کسب و کار

پرداختن به کسب و کار در اقتصاد دیجیتالى ، به معناى استفاده از سیستم هاى مبتنى بر وب در اینترنت و دیگر شبکه هاى الکترونیکى ، جهت انجام انواع تجارت الکترونیکى مى باشد . در ابتدا به مفاهیم مربوط به تجارت الکترونیکى و استفاده از کامپیوتر در شبکه سازى پرداخته ، سپس تأثیرات این مقوله ها بر چگونگى فعالیت کسب و کار شرکت ها را بررسى خواهیم کرد .

زیمنس مثالی از اقتصاد دیجیتالی

زیمنس شرکتى با ساختار اقتصاد کهن بود که لازم دید ، مکانیزم خود را به سیستم کسب و کار الکترونیکى تغییر دهد . در این قالب ، شرکت قادر است جهت تقویت عملیات و رقابت پذیرى ، فعالیت هاى مختلف تجارى خود را به صورت الکترونیکى انجام دهد . استفاده شرکت از سیستم هاى مبتنى بر وب به منظور حمایت از امور مربوط به خرید ، فروش و خدمت رسانى به مشتریان ، نمونه اى از تجارت الکترونیکى است .

در این نوع تجارت ، تراکنش هاى تجارى به صورت الکترونیکى از طریق اینترنت و دیگر شبکه هاى کامپیوترى انجام مى شوند . تجارت الکترونیکى به عنوان یک عنصر مهم اقتصاد جهانى در قرن بیست و یکم محسوب مى شود .

زیر ساخت تجارت الکترونیکى ، پردازش شبکه اى است ( که به عنوان پردازش توزیع شده نیز شناخته مى شود ) ،که کامپیوترها و دیگر وسایل الکترونیکى را از طریق شبکه هاى مخابراتى با یکدیگر متصل مى کند . این گونه ارتباطات کاربران را قادر مى سازد تا از طریق کامپیوترهاى خانگى ( و یا حتى سیار ) به اطلاعات موجود در مکان هاى مختلف دسترسى یافته و با یکدیگر نیز ارتباط و همکارى داشته باشند .

اقتصاد دیجیتالى و نقش آن در کسب و کار

شبکه داخلی در کسب و کارهای اقتصاد دیجیتالی

در حالى که هنوز برخى افراد از کامپیوترهاى منفرد ، یا شبکه هاى محدود به یک مکان خاص استفاده مى کنند ، اکثر کاربران از کامپیوتر هاى شبکه شده چند مکانه ، بهره مى برند . این افراد ممکن است به یک محیط شبکه اى جهانى ، که به انترنت معروف است متصل شوند ؛ یا با همتاى خود در سازمان هاى دیگر ارتباط داشته باشند ، که در این حالت شبکه داخلى نامیده مى شود .

به علاوه ، بسیارى از شرکت ها ، شبکه داخلى خود را با شبکه داخلى شرکاى خود مرتبط مى سازند که به آن شبکه خارجى مى گویند . به طور معمول ارتباط از طریق سیستم هاى سیمى انجام مى شد ، اما از سال ٢٠٠٠ بسیارى از ارتباطات و همکارى ها از طریق سیستم هاى بى سیم نیز صورت مى پذیرد .

پردازش شبکه اى ، باعث برترى بسیارى از شرکت ها و بقاى برخى دیگر از آنها مى شود . مجموعه اى از سیستم هاى کامپیوترى که مورد استفاده یک سازمان هستند را فناورى اطلاعات مى نامند . در کشورهاى توسعه یافته ، تقریباً تمامى سازمان هاى متوسط و بزرگ و همچنین بسیارى از شرکت هاى کوچک ، چه خصوصى ، چه دولتى در حوزه ساخت و تولید ، کشاورزى یا خدمات ، از فناورى اطلاعات ( که تجارت الکترونیکى را نیز در بر مى گیرد ) براى پشتیبانى از فعالیت هاى خود استفاده مى کنند .

چرا از فناورى اطلاعات استفاده مى شود ؟

دلیل آن ساده است :

امروزه فناورى اطلاعات ، مهمترین فراهم آورنده تسهیلات کسب و کار شده است . لازم به ذکر است که در کل ، عبارت ” کسب و کار ” نه تنها به سازمان هاى انتفاعى بلکه به سازمان هاى غیرانتفاعى عمومى و آژانس هاى دولتى که باید همانند یه شرکت اداره شوند ، اطلاق گشته است .

همچنین فناورى اطلاعات به عنوان یک عامل تسریع کننده ى تغییرات بنیادى در ساختار عملیات و مدیریت سازمان ها مطرح مى شود .

این قابلیت ها بر طبق ادعای رِدِن ، پنج هدف کسب و کارى ذیل را دنبال مى کنند :

١) ارتقاء بهره ورى ( در ۵١ درصد شرکت ها ) ،
٢) کاهش هزینه ها ( ٣٩ درصد ) ،
٣) بهبود تصمیم گیرى ( ٣۶ درصد ) ،
۴) مؤثرتر کردن ارتباط با مشتریان ( ٣٣ درصد ) ،
۵) توسعه ى برنامه هاى استراتژیک جدید ( ٣٣ درصد ) .

در واقع فناورى اطلاعات خالق تحولى عظیم در مسیر فعالیت هاى کسب و کار است ، که حرکت به سوى اقتصاد دیجیتالى را تسهیل مى کند .

اقتصاد دیجیتالى و نقش آن در کسب و کار

اقتصاد دیجیتالى چیست ؟

اقتصاد دیجیتالى ، به اقتصادى گفته مى شود که مبتنى بر فناورى دیجیتالى باشد و شامل موارد ذیل است :

  • شبکه هاى ارتباط دیجیتالى ( اینترنت ، شبکه هاى داخلى ، شبکه هاى ارزش افزاى خصوصى ) ،
  • کامپیوترها ،
  • نرم افزارها و سایر موارد مربوط به فناورى اطلاعات .

از اقتصاد دیجیتالى اغلب با عناوینى چون اقتصاد اینترنتى ، اقتصاد جدید یا اقتصاد وب نیز یاد مى شود .

قابلیت هاى اصلى سیستم هاى اطلاعات

♦ انجام پردازش هاى عددى با حجم و سرعت بالا

♦ تأمین ارتباط سریع ، دقیق و ارزان داخلى ، و بین سازمانى

♦ ذخیره ى حجم زیادى از اطلاعات در فضایى کوچک و قابل دسترس

♦ دسترسى سریع و ارزان به حجم قابل توجهى از اطلاعات در سراسر جهان

♦ تقویت ارتباط و همکارى در هر مکان و زمان

♦ افزایش اثربخشى و کارایى افرادى که به صورت گروهى در یک یا چند مکان مشغول به کار هستند

♦ ارائه واضح اطلاعات به گونه اى که ذهن انسان را به چالش بکشد

♦ تسهیل کار در محیط هاى مخاطره آمیز

♦ خودکار سازى فرایندهاى سازمانى نیمه خودکار و دستى

♦ تسهیل ترجمه حجم بالایى از داده ها

♦ تسهیل تجارت جهانى

♦ پشتیبانى از نرم افزارهاى خاص در صورت بى سیم بودن

♦ انجام موارد بالا با هزینه اى بسیار کمتر از حالت دستى

اقتصاد دیجیتالى و نقش آن در کسب و کار

اقتصاد دیجیتالی در اقتصاد نوین

در اقتصاد نوین ، شبکه هاى دیجیتالى و زیر ساخت هاى ارتباطى ، بسترى جهانى را فراهم مى کنند که از طریق آن مردم و سازمان ها قادر به ارتباط ، تعامل ، همکارى و جستجوى اطلاعات خواهند بود .

به طور مثال ، طبق نظر کوى و وینستون ، این بستر موارد ذیل را در بر مى گیرد :

♦ پهنه گسترده اى از محصولات قابل دیجیتالى شدن – پایگاه هاى داده ، اخبار و اطلاعات ، کتاب ها ، مجلات ، برنامه هاى تلویزیون و رادیو ، فیلم ها ، بازى هاى الکترونیکى ، دیسک هاى فشرده موسیقى و نرم افزارها که از طریق زیر ساخت دیجیتالى ، در هر زمان و مکان عرضه مى شوند

♦ مصرف کنندگان و شرکت هایى که تراکنش هاى مالى خود را به صورت دیجیتالى و با استفاده از پول دیجیتالى یا کالا برگ هاى مالى ( که از طریق کامپیوترهاى متصل به شبکه و ابزارهاى الکترونیکى قابل حمل ، در دسترس مى باشند ) انجام مى دهند .

♦ کالاهاى فیزیکى همچون لوازم خانگى و اتومبیل که به قابلیت هاى شبکه ریز پردازنده ها مجهز مى شوند.

عبارت اقتصاد دیجیتالى ، به همگرایى فناورى هاى ارتباطات و کامپیوتر در اینترنت و دیگر شبکه ها و نتیجتاً جریان اطلاعات و فناورى که محرک ایجاد تجارت الکترونیکى و تغییرات اساسى سازمانى مى باشد نیز اطلاق مى گردد . این همگرایى ، ذخیره ، پردازش و انتقال انواع اطلاعات ( داده اى ، صوتى ، تصویرى و غیره ) از طریق شبکه به نقاط مختلف جهان را ممکن مى سازد .

اقتصاد دیجیتالى به ایجاد یک انقلاب اقتصادى کمک کرده است ، که عملکرد بى سابقه و نیز توسعه ى بدون وقفه اقتصادى بین سال هاى ١٩٩١ تا ٢٠٠٠ میلادى از شواهد آن هستند .

مقالات پیشنهادی:

اینستاگرام مارکتینگ چیست؟

مناسب ترین تبلیغات برای معرفی یک کسب و کار چیست؟

مطلب مشابه

بازاریابی چابک؛ عامل موفقیت در کسب و کار

بازاریابی چابک؛ عامل موفقیت در کسب و کار

بازاریابی چابک؛ عامل موفقیت در کسب و کار این روزها با رشد وگسترش تکنولوژی، اغلب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *